74 лица, изпратени зад решетките във Великобритания по обвинения в тероризъм, са

...
74 лица, изпратени зад решетките във Великобритания по обвинения в тероризъм, са
Коментари Харесай

Великобритания пуснала предсрочно 74 терористи

74 лица, изпратени зад решетките във Великобритания по обвинявания в тероризъм, са предварително освободени, разкри премиерът Борис Джонсън пред Би Би Си. Министерство на правораздаването незабавно стартира да преразглежда разпоредбите за предсрочно освобождаване на арестувани за тежки закононарушения като тероризъм. Основната причина е, че извършителят на нападението в центъра на Лондон в петък се оказа пандизчия, освободен преди да излежи цялата си присъда. Нападателят Усман Хан, който беше премахнат от полицията, умъртви 2-ма души с нож на " Лондон бридж " и рани 3-ма. 

Наказателната система във Англия е като да играеш съветска рулетка с обществото, разяснява английският специалист по контратероризъм Крис Филипс пред в. " Гардиън ". " Играем руска рулетка с живота на хората, като разрешаваме на наказани, познати, радикализирани джихадистки нарушители да се разхождат по нашите улици ", предизвести той.

Отговорност за петъчното нахлуване в Лондон пое " Ислямска страна ". В публикувано известие организацията твърди, че Хан е един от тях, а офанзивата била насочена против страните, които са част от антиджихадистката коалиция.

Холандската полиция арестува 35-годишен бездомник за нападението в Хага късно в петък, съобщи Би Би Си. В центъра на града бяха наръгани трима младежи. Нараняванията им не са съществени и през вчерашния ден са изписани от болничното заведение. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР